Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

L'ascension du Mont Ventoux
(de beklimming van de Mont Ventoux)

In het najaar van 2016 kwam een aantal enthousiaste werknemers van het Stedelijk Dalton College met het idee om de Mont Ventoux (Provence, Frankrijk) te beklimmen. Samen met collega’s en leerlingen de ‘kale berg’ beklimmen voor het goede doel. Een flink aantal leerlingen was enthousiast genoeg om aan dit ‘project’ mee te doen. Zo’n dertig leerlingen en collega’s hadden zich in november 2016 aangemeld.
Helaas was in februari 2017 het leerlingaantal door allerlei omstandigheden dusdanig gedaald dat er is besloten niet met leerlingen af te reizen naar de Ventoux.

Een groep enthousiaste docenten (Yaëla, Thomas, Nico, Michel en Pieter) besloot een oriënterende reis te maken naar de Provence. Het doel was om te kijken of de beklimming geschikt is om met leerlingen te doen. We hebben twee dagen gefietst.
Op de eerste dag werden we getrakteerd door de omgevingsdeskundige Thomas op een prachtig rondje Mont Ventoux (ruim 100 km op en af). Tijdens dit rondje hebben we kunnen genieten van de prachtige omgeving en werd het uithoudingsvermogen behoorlijk getest. Door de vele hoogtemeters (ruim 1800 m.) en de hoge temperatuur (36oC) werd er die dag behoorlijk wat gevraagd van de fietsers. Op dag twee stond de beklimming van de Mont Ventoux vanuit Bedoin op het programma (21km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%). Mede door de zware tocht van de dag ervoor en de hoge temperatuur hebben we het helaas niet allemaal gehaald.
Later die middag toen iedereen weer veilig terug was bij het hotel, genietend van een welverdiend verkoelend drankje, kwamen we met ons allen tot de conclusie dat de beklimming helaas niet geschikt is om samen met leerlingen te doen. Toch hebben we genoten van een prachtige onvergetelijke ervaring en een heel gezellige reis.

Groetjes,

Yaëla, Thomas, Nico, Michel en Pieter

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS