Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

 

Dalton wordt nog meer ván en vóór jou dankzij Chromebooks!

Het lijkt nog ver weg, maar over een paar jaar ga je een beroep uitoefenen. Welk beroep zou dat zijn? Bestaat dat nu al? Denk eens aan een app-ontwerper, tot een paar jaar geleden had niemand daar ooit van gehoord. Ook in het onderwijs willen we mee met vernieuwingen, zodat we de leerlingen van nu zo goed mogelijk begeleiden naar hun toekomst. Daarom gaan we in ons onderwijs steeds meer gebruik maken van digitaal lesmateriaal.

De maatschappij ontwikkelt zich de laatste jaren in snelle vaart. Voornamelijk op het gebied van ICT is het soms moeilijk bij te houden wat er allemaal speelt en hoe daarmee om te gaan. Met de huidige ontwikkelingen kunnen we en willen we niet achterblijven op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar. Als we kijken naar de toekomst van onze leerlingen, willen wij ze daar zo goed mogelijk in begeleiden.

Het antwoord op de vraag of een Digiklas een toegevoegde waarde heeft voor het onderwijs is: ja. Zeker in ons Daltononderwijs zien wij veel mogelijkheden. Leerlingen kunnen interactief met elkaar samenwerken, krijgen meer ruimte om op hun eigen niveau te werken en leren zelfstandig en verantwoord keuzes te maken.
Misschien heb je er weleens iets over op het nieuws gezien of op internet: het onderwijs wordt steeds digitaler. Ook op Dalton Alkmaar zijn we daarmee aan de slag gegaan. We zijn gestart in het schooljaar 2016 – 2017 met twee brugklassen, in 2017-2018 hadden zeven van de elf brugklassen een Chromebook en volgend schooljaar zullen álle brugklassers hiervan gebruik gaan maken.

Voordeel van de Digiklas is dat je echt leert te werken met een laptop, iets wat in het middelbaar en hoger onderwijs steeds meer wordt gebruikt. Dit geldt zeker ook voor het bedrijfsleven!

In onze Digiklassen bereiden we je voor op jouw toekomst! We weten nog niet welke beroepen er over zo'n 10 jaar zijn en wat je daarvoor nodig hebt. In een Digiklas leren we je ook op andere manieren om te gaan met leren en onderzoeken. Hoe maak je bijvoorbeeld eigenlijk het beste gebruik van internet en apps?
Dat we veel met een laptop of tablet werken in onze brugklassen, betekent niet dat je geen schrift en pennen meer nodig hebt. Voor je hersenontwikkeling is het juist goed om veel te blijven schrijven. Verder is het soms gewoon ook handiger om met een werkboek te werken of op papier. Je kunt je bijvoorbeeld vast voorstellen dat het werken met een passer bij wiskunde niet zo prettig werkt op een laptop. We halen het beste uit al deze zaken en dat zorgt voor afwisselend onderwijs!

Enthousiast geworden? Kom dan op de Open Dag kennismaken met onze brugklassers die dit jaar werken met een Chromebook! Kiezen voor Dalton betekent kiezen voor modern onderwijs zodat jij straks klaar bent voor jouw toekomst!

Wat kost de Digiklas?
Alle ouders moeten voor aanvang van het schooljaar zelf een laptop aanschaffen, bij voorkeur een Chromebook. Tijdens de Open Dag kunt u zien hoe onze leerlingen hiermee werken en bij aanmelding ontvangt u hierover nadere informatie en specificaties.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS