Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Voor de leerlingen uit groep 8: Ervaringen op het Dalton van brugklassers

Het nieuwe jaar breekt aan en de schoolvakantie is voorbij. De open dagen zijn geweest en het echte werk is aangebroken. De introductieweek in Dalton was erg gezellig, de pauzes druk en de docenten aardig. Telkens als je een vraag had over de school of iets anders kon je bij je mentor terecht. En als je een fietssleutel kwijtraakte kon je altijd bij de conciërge terecht. Daltonuren zijn heel handig. Hierbij kan je goed inplannen met huiswerk en nog even vragen stellen over een proefwerk. Maar gelukkig als je een stomme dag hebt, kan je ook iets leuks inplannen zoals Kunst of Drama. Je bent in dat uur helemaal vrij. Ook de kluisjes zijn erg handig voor je boeken en je andere spullen. Zelf heb ik gescheiden ouders en ben om de dag bij iemand anders. Dan kun je je boeken gewoon op school laten.
Mijn telefoon is gestolen op het Dalton College. Maar dat hebben ze goed opgelost! Binnen een week is de dader gedwongen om de telefoon terug te geven en hij is terug gebracht naar de eigenaar.
Ik heb geen enkelpunt om Dalton te verbeteren. Dalton is mijn perfecte school en ik hoop dat jullie ons bezoeken op een Dalton middag of gewoon met je hele klas!

Dit is de mening van:  Luna Vermeulen uit 1B
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo, mijn naam is Marjolein van Diepen.
Ik ben 12 jaar oud en ben vorig jaar begonnen aan mijn eerste jaar op het Stedelijk Dalton College Alkmaar. Ik heb voor het Dalton College gekozen omdat het heel veel met mijn hobby’s doet. Ik vind dansen, zingen en acteren heel leuk en heb dus gekozen voor Dalton On Stage. Je leert allemaal verschillende dingen en je kan jezelf lekker laten gaan! Met Dalton On Stage mag je jezelf op een andere manier laten zien en je leert jezelf kennen.
De Daltonuren zijn erg leuk en handig. Elke dag is het vierde uur het Daltonuur. Je kan elke dag ergens inplannen. Je kan dan bijvoorbeeld inplannen bij Drama of Muziek, maar ook bijvoorbeeld bij Nederlands voor extra uitleg of om huiswerk te maken. In het Daltonuur krijg je ook de gelegenheid om van docenten les te krijgen waarvan je normaal geen les krijgt en die je dus niet kent. Ook leerlingen uit andere klassen kun je zo leren kennen. Kortom je maakt nieuwe contacten!
Ik wist persoonlijk al snel dat ik naar het Dalton College wilde en daar On Stage wilde gaan doen want op de open dag en de leerlingenmiddag voelde ik me daar meteen thuis. Ik kwam in een klas terecht met kinderen die ik niet kende. Dat vond ik heel spannend. Op de eerste dag kon ik niet slapen van de zenuwen! Maar al gauw kwam ik erachter dat dat nergens voor nodig was. Al snel vond ik mijn plekje op deze school, met vriendinnen en goede cijfers. Ik wil je meegeven dat je jouw gevoel moet volgen, want dat is altijd goed.

Hopelijk zie ik je snel! Groetjes, Marjolein van Diepen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo, mijn naam is Luna Kos.
Ik ben 12 jaar, en dit is mijn eerste jaar op de middelbare school. Ik heb voor het Daltononderwijs gekozen omdat ik dol ben op drama en muziek, en dankzij Dalton On Stage kan ik me lekker laten gaan. Natuurlijk kan je met On Stage ook dansen, en leer je allerlei verschillende stijlen. Het belangrijkste doel met On Stage is dat je jezelf durft te uiten, en dat je mag laten zien wie je bent.
Ook heb ik voor het Daltononderwijs gekozen omdat je iedere dag het vierde uur een Daltonuur hebt, waarbij je zelf mag kiezen welk vak je gaat doen! Je kan bijvoorbeeld een extra les kunst of drama volgen, maar je kan ook bij wiskunde inplannen voor wat extra uitleg. Het leuke aan zo’n Daltonuur is dat je verschillende leraren en leerlingen ontmoet waarbij je normaal niet in de klas zit, en iedereen dus steeds beter leert kennen!
In groep 7 wist ik al dat ik naar het Daltononderwijs wilde gaan, omdat ik me daar erg thuis en veilig voelde. Op mijn eerste schooldag was ik erg verlegen, maar al gauw voelde ik me erg goed en was ik ‘part of the family.’ Tot op de dag van vandaag voel ik me nog steeds zo, en zijn de meeste leraren erg aardig. Wat ik jullie als advies mee wil geven is dat je zoveel mogelijk jezelf moet blijven, zodat je de juiste vrienden aantrekt!
Ik hoop jou volgend jaar tegen te komen bij On Stage, of in een Daltonuur!

Groetjes, Luna 

“Ik vind Dalton een super leuke school. Er zijn heel veel leuke dingen te doen zoals: drama (moet je samenwerken, je ontmoet andere mensen), muziek (je gaat dan op een keyboard en ook op een piano, je mag ook drummen), gym (je gaat klimmen en hefballen en voetballen). De docenten zijn heel aardig. En je hebt twee pauzes, een korte en een lange pauze. Eerst was ik soms verdwaald en verlegen en nu? Nu niet meer, soms wel, soms ook niet. Kom je ook? Het zal wel leuk zijn.”
Yara

Ik vind ’t Dalton een hele leuke school. Je maakt er heel snel vrienden/vriendinnen, de meeste docenten vind ik wel leuk, ik kan natuurlijk niet iedereen even leuk vinden! De allereerste dag was ik heel zenuwachtig, ik was namelijk helemaal alleen. Maar ik had gelijk een squad gevormd. Dalton is zeker een aanrader!
Nikki

Ik vind het heel leuk op school, het is gezellig en er zijn leuke vakken. Het is gezellig omdat ik vrienden heb gemaakt. Ik vind het huiswerk tot nu toe weinig. Later in het jaar is het denk ik meer, maar dat maakt niet uit. Ik ben trots op mezelf omdat ik eindelijk goede cijfers  haal. Ik moet op school eigenlijk veel lachen om mijn vrienden. Je maakt veel plezier op deze school en daarom heb ik meer zin in school!
Kalysta

Ik heb een beetje moeite met plannen, maar ik wen er wel steeds meer aan. Ik heb nu ook al gepland voor volgende week. Ik heb het leuk met de klas en met mijn vriendinnen. Ik vind drama en wiskunde heel leuk. Eerst dacht ik dat het echt zwaar werd maar nu ik zo’n 6 weken hier op school zit, vind ik het best wel mee vallen.”
Noa

Toen ik op het Dalton kwam, vond ik het best spannend. Maar al snel vond ik het leuk en er hing een goede sfeer voor mij. Ik had snel vriendinnen gemaakt. Het werd ook veel leuker en ik vond en vind het nog steeds heel erg leuk. Huiswerk gaat goed en ik voel me er thuis. We doen ook leuke dingen in de lessen. Ik ben blij dat ik voor deze school heb gekozen en hoop dat het een leuk schooljaar wordt.
Jara

Ik vind het Dalton een leuke school en vind het ook leuk dat je zelf je daltonuur kunt plannen. Ik plan vaak gym. Huiswerk heb ik bijna niet en als je dat wel hebt kan je dat maken in een daltonuur.
Celina

 

 

 

 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS