Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Onze specials: Dalton Original, Dalton  Tech, Dalton On Stage en Dalton Skills

Leerlingen met een vwo, havo of vmbo-tl advies kunnen kiezen uit drie richtingen: Dalton Original, Dalton On Stage of Dalton Tech. Voor elke richting is het basisprogramma hetzelfde. Tijdens de special (3 klokuren per week) gaat de leerling zijn talent verder ontwikkelen.

Leerlingen met een vmbo bb, bb/kb of kb/tl advies worden geplaatst in  Dalton Skills. Ook leerlingen met vmbo-tl advies kunnen in Dalton Skills worden geplaatst.

Het eerste leerjaar van Dalton Skills is ook een goede basis voor het tweede leerjaar vmbo-tl.

Dalton Original

Leerlingen volgen het basisprogramma en daarnaast worden drie klokuren per week besteed aan vier keuzemodules: Spaans, beeldende vorming, bèta en sport. Geschikt voor iedere leerling die graag een breed pakket wil volgen.

Dalton On Stage

Drie klokuren per week staan er dans, drama en muziek op het programma. We baseren ons in deze klassen mede op de theorie van de meervoudige intelligentie zodat deze leerlingen zich in alle vakken kunnen ontwikkelen in het creatief denken en doen. Hoogtepunt is ieder jaar onze presentatie waarin onze leerlingen hun talenten op het podium laten zien.

Ook leerlingen met een vmbo-tl advies kunnen geplaatst worden. In de bovenbouw  van vwo, havo en vmbo kan dans én drama als examenvak worden gekozen.

Dalton Tech(nasium)

 Leerlingen volgen het basisprogramma en daarnaast volgen zij drie uur per week het vak "Onderzoek en Ontwerpen". In dit vak wordt aandacht besteed aan leren onderzoeken, probleemoplossend werken en het leren omgaan met techniek. De opdrachten zijn praktijkgericht. Zo is er bijvoorbeeld een module waarin leerlingen een dierenverblijf voor Artis ontwerpen! In de bovenbouw vwo en havo kan het vak “Onderzoek en Ontwerpen” (O&O) gekozen worden als examenvak in onze technasiumafdeling. In de bovenbouw vmbo-tl kan het vak “Technologie en Toepassing” worden gekozen dat goed aansluit op het vak O&O.

Dalton Skills

Leerlingen volgen het basisprogramma maar met samengestelde vakken waardoor zij van minder verschillende docenten les krijgen. Daarnaast besteden zij drie uur per week aan het ontwikkelen van hun Skills (vaardigheden). In de eerste klas krijgt dit vorm door aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van talent en interesse. In de tweede klas volgen onze Skills-leerlingen beroepsgerichte vakken en worden zij intensief begeleid bij het maken van keuzes. Vanaf het derde leerjaar vervolgen onze leerlingen hun schoolloopbaan op onze nevenvestiging: het Van der Meij College.

 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS