Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Prof. Dr. Vincent Icke verheldert natuurkunde aan leerlingen tijdens de 2e Dalton-College Tour.

Vrijdag 20 april was het weer zo ver, voor de 2e keer vond de Dalton - College Tour plaats met als gast prof. Dr. Vincent Icke. De vorige College Tour met Frits Wester was een groot succes waardoor de verwachtingen voor deze natuurkundige editie hoog waren ingezet.

Interviewer Michel Kruijer introduceerde Prof. Dr. Vincent Icke als een succesvolle natuurkundige, gepromoveerd op theoretische natuur- én sterrenkunde. Via verschillende universiteiten, nu hoogleraar theoretische sterrenkunde in dienst bij Universiteit Leiden. De middag begon met vragen over de huidige manier van natuurkunde onderwijs in het v.o. door Julia en vragen over het belang van popularisatie van de wetenschap door Stan, naast zijn wetenschappelijk werk is Vincent Icke namelijk actief betrokken bij de popularisatie van de wetenschap. Hij schrijft regelmatig in de populaire pers, en is een graag geziene gast bij DWDD en VARA’s Nieuwslicht.

Vervolgens ging het gesprek meer de theoretische kant op door vragen zoals Zit er een einde aan het heelal? Vindt u dat Pluto een planeet is? en wat is uw visie/mening, of van welke theorie bent u aanhanger, als het gaat om donkere materie/energie? Door de heldere uitleg van Vincent Icke en de enthousiaste vragen van de leerlingen was het een college tour die zelfs voor de niet natuurkundige onder ons ook nog te volgen was. Met name ook doordat er een leuke afwisseling was van theoretische vragen en meer algemene vragen zoals hoe Vincent Icke de combinatie tussen natuurkunde en het geloof ziet.

Na afloop hebben we een exemplaar van het boek Reisbureau Einstein van Vincent Icke ontvangen voor in de mediatheek. Hierin staan meerdere onderwerpen op een duidelijk en makkelijk leesbare manier beschreven welke ook tijdens de college tour aan bod zijn gekomen.

Deze informatieve en leuke middag was natuurlijk niet tot stand gekomen zonder de hulp van enkele collega’s. Met name de interviewer van de middag Michel Kruijer, en Theo de Jong die verantwoordelijk was voor het klaarzetten van de aula en het licht en geluid.

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS