Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Academische Tweedaagse

We maken niet dagelijks kennis met een thoraxchirurg, plantkundige, filmmaker of wethouder. Toch was dat mogelijk op het Dalton tijdens de afgelopen Academische Tweedaagse. Mede dankzij het netwerk van de docenten en de bereidheid van de ouders van leerlingen om een bijdrage te leveren, zijn we er wederom in geslaagd een veelzijdig en interessant programma neer te zetten. De doelstelling was niet primair een oriëntatie op studie of beroep, maar een kennismaking met de drijfveren en keuzes van de betrokken sprekers. Op die manier hopen we de leerlingen enig inzicht te bieden in het verwezenlijken van hun eigen ambities. In de gesprekken die we voerden met leerlingen tijdens en na het evenement, konden wij met tevredenheid vaststellen dat een aanzienlijke groep leerlingen tot nieuwe inzichten was gekomen. Vooroordelen ten aanzien van opleiding, beroep en maatschappelijke betekenis werden weggenomen en nieuwe plannen werden gesmeed.

Goed om te zien was het enthousiasme waarmee onze leerlingen hoofdgast Simone van der Vlugt interviewden. Een gesprek dat mede door de scherpe regie van Dick Jan Sanders geen enkel moment in dreigde te zakken. Het gesprek bood de leerlingen een mooi inzicht in wat het van iemand vergt om een bestsellerauteur te worden. De tendens was dat wie zijn dromen wil verwezenlijken veel oefening en inzet moet tonen, geluk moet hebben, maar vooral ook een liefhebber dient te zijn.  Zowel Simone van der Vlugt als de leerlingen keken met plezier terug op het gesprek.

Tussen de lezingen door volgden onze leerlingen workshops op het gebied van sport, muziek en drama verzorgd door onze eigen collega’s. 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS