Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Dalton levert beste debater aan Alkmaars Scholieren Debat 2019

Op woensdag 30 oktober was alweer de vierde editie van het Alkmaars Scholieren Debat, waaraan naast onze school ook het PCC, het Jan Arentsz en het Murmellius meedoen. Het was een zinderende dag waarbij onze school de tweede plaats wist te veroveren, maar ook de prijs voor beste debater. Het Murmellius wist de eerste plaats in de wacht te slepen.

Er waren drie verschillende debatrondes met stellingen als “Geschiedenis moet een kernvak worden”, “Er moet een Europees leger komen” en “Jongeren kunnen beslissingen over hun toekomst met een gerust hart aan volwassenen overlaten”. Ons team kwam een beetje als een diesel op gang, maar werd per ronde alsmaar beter. En terecht werd Tirsa de Boer uit 5A2 tot beste debater uitgeroepen. Tijdens haar spreekbeurten was zij in staat om ieders aandacht op te eisen.

Het Dalton en het Murmellius hebben nu de wedstrijd allebei twee keer gewonnen. Volgend jaar is de lustrumeditie, dan wordt het tijd dat onze school weer gaat winnen. De voorbereidingen voor de volgende debatwedstrijd van dit jaar zijn inmiddels alweer begonnen.

Goed gedaan Stefan, Christian, Tirsa, Thomas, Levi, Stein, Karen, Maud, Pepijn en Robin!

Dick Jan Sanders
begeleider debatclub

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS