Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Beroepenmarkt vmbo

Woensdagavond 7 februari  was het weer zover: de jaarlijkse beroepenmarkt voor onze 3TL’ers. Via verschillende kanalen hadden zich veel oud-leerlingen aangemeld die kort geleden op onze school hun vmbo-tl diploma hebben behaald. Ook hebben we enkele sprekers van buiten weten te strikken zoals wijkagent Thijs Rovers, stagiaire Marleen Horvath en twee medewerksters van Leviaan (geestelijke gezondheidszorg). Er was een gevarieerd programma en dus veel keus voor de leerlingen: van kraamverzorgster tot visagiste en van ICT-specialist tot stewardess.

Om 19:00 uur ging de beroepenmarkt van start in zo ongeveer alle lokalen op de eerste verdieping. Er waren drie rondes van 20 minuten met daartussen 5 minuten wisseltijd. De oud-leerlingen hebben - ieder op eigen wijze - met veel enthousiasme hun kennis gedeeld. Wat opviel was de ongedwongen sfeer en de oprechte interesse van onze 3TL’ers. 

Lichte paniek brak uit toen één een spreker door miscommunicatie niet aanwezig bleek te zijn.  Via Skype werd echter een videoverbinding tot stand gebracht en langs die weg ontstond een interactieve uitwisseling tussen groepjes leerlingen en een game designer van Orange Games in Amsterdam. Probleem opgelost!

Oud-leerlinge Mayra Schilder heeft de opleiding MBO Melkveehouderij gevolgd en werkt als ZZP’er voor verschillende melkveehouders. Mayra had allerlei materiaal meegenomen waaronder plukken kuilgras en een fles rauwe melk (‘kan deze even in de koelkast?’). Tijdens haar presentaties konden leerlingen de melk proeven en ervaren hoe het ongeveer ruikt in een koeienstal. Na afloop, bij ons vertrekt uit de school, was de koeiengeur nog prominent aanwezig in lokaal 116.

Oud-leerling Emre Sanli blijkt naast vliegtuigtechnicus ook een populaire vlogger te zijn. Dat wisten wij niet maar veel leerlingen wel. Na zijn laatste presentatie wilden veel leerlingen met hem op de foto.

Het was een geslaagde avond. Zowel van de leerlingen als van de gastsprekers hebben we positieve reacties ontvangen. Bijna alle oud-leerlingen en ook de sprekers van buiten hebben hun medewerking voor volgend jaar al toegezegd. 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS