Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Economische week klas 3 havo en 3 vwo

In de laatste week van november werden de leerlingen uit de derde klas havo en vwo ondergedompeld in aspecten van de vakken economie, maatschappijwetenschappen en management &organisatie (volgend schooljaar Bedrijfseconomie).
Vanaf dinsdag kregen de leerlingen de opdracht om een discotheek te starten in Alkmaar. Na de toelichting op de opdracht en het programma voor de komende drie dagen, gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met brainstormen over vragen voor de 6 externe deskundigen.
Op woensdagochtend konden de leerlingen vragen stellen aan deskundigen over financiën, plan van aanpak, inrichting en hoe onderneem je, marketing en evenementen enz. enz. Naast een financieel deskundige, een ondernemer, een horeca man, een organisator van evenementen, deed zelfs de bouwondernemer van de SOVON mee.
Op basis van alle informatie konden de leerlingen donderdag hun presentatie voorbereiden voor de vrijdag.

In elke klas streden de verschillende groepen om de beste presentatie van de klas op deze vrijdag. De winnaars gingen met een kantinebon aan de haal. Al met al leerzame en succesvolle dagen voor alle derde klas leerlingen. 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS