Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Economische week een succes!

In de week van 26 november hebben de leerlingen van 3 havo en 3 vwo deelgenomen aan de economische week.
De leerlingen hebben in groepsverband aan een economisch en maatschappelijk project gewerkt om kennis te maken met de bovenbouwvakken maatschappijleer/wetenschappen, economie en bedrijfseconomie. De opdracht was om een ondernemingsplan voor een evenement in Alkmaar op te stellen.

Donderdag kwamen er 3 experts (gemeente, evenementenbureau en facilitaire zaken) langs om de leerlingen wat meer te vertellen over hun werk (verlenen van vergunningen, evenementen organiseren, facilitaire zaken enz.).
Vrijdag werden de projecten afgesloten met presentaties. De leerlingen hebben hard en enthousiast gewerkt aan hun evenement, en met succes! Er kwamen een aantal zeer mooie opzetten voorbij voor een succesvol evenement. Er was een groep die zelfs een hele website gemaakt hadden, die niet van echt te onderscheiden valt! Na het zien van deze website ben je misschien helemaal enthousiast over dit evenement. Maar let op, dit is een fictief evenement bedacht in opdracht voor de economische week.

Voor een indruk kun je naar deze link gaan. https://global-taste-festival.jimdosite.com/
Dit is een website die gemaakt is door Lotte Nijssen. Zij werkte in de groep met Anna Beenen, Lotte Sassen, Saskia Vis, Femke Oudejans en Cathy Zijlstra.

 

 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS