Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Eerste editie van de Literatour!

Op woensdag 11 april heeft 6A1 de eerste Literatour volbracht, een fikse wandeling langs allerlei literaire hotspots in Amsterdam. Zo werd er stilgestaan bij woonhuizen van schrijvers, locaties uit romans, horecagelegenheden, beelden, plaquettes en allerlei andere literair relevante zaken.
In deze reeks ontbraken natuurlijk niet het woonhuis van Harry Mulisch aan de Leidsekade, het restaurant Nam Kee aan de Zeedijk, het beeld van Barlaeus en Vossius in de Oudemanhuispoort, het slot van De Aanslag op het Museumplein en de firma Last & Co, makelaars in koffie, aan de Lauriergracht 37. Het was een ware slijtageslag, maar gelukkig gaf elke inspirerende stop weer nieuwe energie om door te gaan. Wat ook hielp was het zonnige weer en het drankje op het terras.
Hopelijk wordt de Literatour een mooie, nieuwe traditie op het Dalton. Ook hoop ik dat de leerlingen het hebben ervaren als een leuke afsluiting van hun literatuurprogramma op de middelbare school. Moge zij af en toe nog een prettige roman blijven lezen!

Dick Jan Sanders
docent Nederlands

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS