Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Eerste examen O&O

Op dinsdag 12 maart jl. zijn voor het eerst in de geschiedenis van onze school presentaties gehouden die behoren bij het examen voor het vak O&O. Sinds 5 jaar mag onze school zich Technasium noemen. Dit houdt in dat het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen) als schoolvak wordt aangeboden en ook als examenvak gekozen kan worden.
In totaal 9 leerlingen hebben dit jaar op het HAVO examen gedaan in 3 verschillende onderzoeksgroepen. De bedoeling is om in een periode van 3 x 9 weken een opdrachtgever te vinden die een Bèta technisch probleem heeft binnen de organisatie. Hier moeten leerlingen dan een oplossing voor zien te vinden.
Onze leerlingen hadden een kostenbesparende opdracht voor wijkboerderij Alkmaar waaruit het idee naar voren kwam om mestthee te maken. Een tweede groep heeft minder ongezond ijs ontwikkeld voor ijssalon Di Fiorentina in Heiloo en de laatste groep heeft een aanpassing gedaan aan een nieuw uitgevonden machine in de bloembollenbranche voor het bedrijf Agri Treat Projects uit Heerhugowaard.
Leerlingen en docenten waren de hele dag wat gespannen alsof er een toneelpremière moest worden opgevoerd. Iets waar onze school natuurlijk ook om bekend staat. Nervositeit bleek echter niet nodig want uit de presentaties bleek dat de leerlingen zich dit schooljaar uitstekend hadden voorbereid waardoor de opdrachtgevers uitermate tevreden huiswaarts keerden. Ook leerlingen en docenten gingen opgelucht naar huis. Alvast één examen gedaan!

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS