Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Kleding in "nieuw jasje" bij Workshop Fashion Fixers

De dertienjarige tweelingzusjes Sanne en Merel Hoogland uit de tweede klas organiseren een kledingworkshop voor leeftijdsgenoten onder de naam Fashion Fixers. Op 18 maart vindt de workshop in het kantoor van Stichting STAD plaats, waarbij een modeontwerpster de deelnemers leert hoe zij kleding kunnen omtoveren in iets nieuws. 

Voordat dit alles plaatsvindt, zamelen de jonge organisatoren kleding in voor hun project. Ze gaan de hele stad door om zoveel mogelijk kleding te verzamelen. O.a. Rataplan en de Reshare Store van het Leger des Heils hielpen hier al bij. De tweeling is nog steeds hard op zoek naar kleding die zij hiervoor kunnen gebruiken. 
Voor de creatieve dag op 18 maart proberen de organisatoren ook leeftijdsgenoten te trekken die thuis niet zoveel te besteden hebben. Volgens hen is het namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om ieder jaar een nieuwe garderobe te hebben. Merel: ,,Je kunt op een heel leuke manier gebruikte kleding weer cool maken.” Sanne: ,,Dan hoef je dus niet naar de winkel om dure spullen aan te schaffen, maar maak je het gewoon zelf. Naast dat het leuk is om te doen, heb je dan ook een uniek item in jouw kast hangen.” 
Momenteel zijn de jonge initiatiefnemers druk bezig met het inzamelen van kleding. Kleding kan ingeleverd worden bij het kantoor van Stichting STAD aan de Tesselschadestraat. Ook voor de workshop is er nog plek voor jonge deelnemers. Zij kunnen zich aanmelden via fashionfixersalkmaar@gmail.com. Alle overgebleven kleding wordt na afloop van de workshop gedoneerd, niks wordt weggegooid.

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS