Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Gastlessen 2 Skills

De PPO lessen op het Van der Meij College zitten er weer op voor alle 2e klassers Skills. Om de laatste skills-uren van periode 2 op een goede manier te benutten zijn er op 8 en 15 januari gastlessen gegeven.

Op dinsdag 8 januari kwam Infra Bindt langs om een gastles te geven met als thema “kennismaken met de infra”.  Na een introductiefilmpje en uitleg over beroepen in de infra zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het ontwerpen van een woonstraat.

Op dinsdag 15 januari kwamen  een brandweerman en iemand van het ROC van Amsterdam langs. De gastles van de brandweerman was voornamelijk gericht op het voorkomen van brand en/of onveilige situaties en leerlingen konden ook vragen stellen over hoe je brandweerman/- vrouw kunt worden en welke opleiding hiervoor gevolgd moet worden.
De gastles van het ROC van Amsterdam ging over het mbo in het algemeen en de verschillende sectoren, zoals sector ‘veiligheid’, ‘uiterlijke verzorging’, ‘ICT’ etc.

Het doel was om de leerlingen te laten kennismaken met de verschillende sectoren en opleidingen.

Kortom, leuke en leerzame ochtenden voor onze leerlingen op het gebied van LOB!

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS