Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Hoe meld ik mijn kind ziek of absent?

Het Dalton heeft de regeling rond absentie en ziek naar huis enigszins aangepast. Voorgaande jaren werkten we met absentiebriefjes, met ingang van het nieuwe schooljaar is dit verleden tijd. 

Bij ziekte:

Als uw kind ziek is, kunt u tussen 8:00 en 8:30 uur naar school bellen om dit door te geven. U kunt dit ook per mail doen naar: absentie@daltonalkmaar.nl. De ziekmelding wordt dan vervolgens in magister gezet. Als uw kind na 2 dagen nog ziek is, wilt u dan wederom contact opnemen?

Mocht uw kind tijdens de lesdag ziek naar huis willen gaan, moet de leerling zich altijd afmelden bij de conciërge. De conciërge maakt hiervan een notitie en neemt contact op met de ouders. In samenspraak met de ouders wordt besloten of het kind naar huis mag. De ouders bellen naar school als de leerling veilig thuis is aangekomen.

Afspraak bij specialist:

We willen u vragen om als uw kind een afspraak heeft bij de tandarts/fysiotherapeut/ziekenhuis o.i.d., dit vooraf te mailen naar absentie@daltonalkmaar.nl. Graag deze afspraken zoveel mogelijk buiten schooltijd plannen. Tijdens PTA-toetsen in de bovenbouw zijn deze afspraken in principe niet toegestaan.

Bijzonder verlof:

Voor bijzonder verlof buiten de schoolvakanties kan tijdig bij de conciërge een formulier worden opgehaald, de ‘aanvraag vrijstelling van geregeld schoolbezoek’. Dit formulier dienen de ouders in te vullen en te ondertekenen en vervolgens in te leveren de afdelingsleider. Indien akkoord, wordt deze getekend door de rector, gekopieerd en geretourneerd aan de leerling. De school zorgt voor een tijdige melding van het verlof in magister.

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS