Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Nelson Award

Op woensdag 18 september vond de eerste Alkmaarse editie van de Nelson Award plaats, waarbij maatschappelijk betrokken burgers in het zonnetje werden gezet.

Om deze opening met een knaller te starten, was een deel van het demoteam dans aanwezig om hun moves te laten zien in Winkelcentrum de Mare.

Op woensdagmiddag 18 september vond voor de allereerste keer de ‘Nelson Award Alkmaar’ plaats; een bijzondere samenwerking tussen MasterPeace, SNS De Mare en onze school. Voor de zomervakantie zijn we met een groep van 12 derdeklassers begonnen met de voorbereidingen. Leerlingen dachten o.a. na over wat ‘een Nelson’ is en maakten een poster. Na de vakantie (ondertussen dus vierdeklassers leerlingen) zijn we nog een aantal keren samengekomen om de beste 3 Nelsons uit de aanmeldingen te selecteren en de uitreiking te organiseren.
Op woensdagmiddag 18 september barste Winkelcentrum de Mare uit zijn voegen toen de muziek uit de speakers knalde en het demoteam hun moves lieten zien. Daarna openden 2 leerlingen de uitreiking, stelden de juryleden voor (wethouder Elly Konijn, regiomanager van SNS Wilfred Verkaaijk en theaterdier Hanneke vries) en vertelden over de genomineerden.

De top 3 nominaties, nauwkeurig geselecteerd door de leerlingen waren Mike van der Velde (oprichter ‘Wij zijn Broer’), Pieter Bijl (vrijwilliger van te veel om op te noemen) en de Speel-O-Theek. Uiteindelijk mocht Mike van der Velde (met tranen in zijn ogen) de Nelson Award in ontvangst nemen. Rapper Kwabena Awutey (uit Ghana) sloot de uitreiking swingend af. De leerlingen hebben allerlei facetten mogen meemaken in bijvoorbeeld het organiseren van een evenement tot het ontvangen van belangrijke mensen en nadenken over wat belangrijke maatschappelijke initiatieven zijn. Een mooi resultaat van een interessante maatschappelijke stage – we zijn tevens meerdere malen in de kranten en op internet verschenen!

 

 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS