Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

“Plickers is een leuke tool als leerlingen niet over devices beschikken”

Hebben je leerlingen geen device bij de hand? Maar wil je ze wel op een andere manier laten werken? Met Plickers kun je leerlingen zónder device op een leuke manier laten oefenen vertelt Lisanne Verwer docent Engels op het Stedelijk Dalton College Alkmaar.

Niet volledig digitaal

Lisanne geeft les in 1 tot en met 5 havo/vwo. Vanuit de daltonvisie vindt haar school het belangrijk dat leerlingen eigenaar worden van hun leerproces. De school heeft een proef gedaan met twee Chromebook-brugklassen. Die wordt uitgebreid. Toch ziet Lisanne het er niet snel van komen dat haar school volledig digitaal gaat. “Chromebooks kunnen het makkelijker maken om op je eigen manier en tempo te leren, maar het moet wel passen in het totale kader. Eigenlijk moet je per vak bekijken wat het beste is. Ik verwacht dat wij uitkomen op een combi tussen boeken en digitale methodes.”

Zonder telefoons of tablets

Lisanne vindt de afwisseling met digitale tools prettig. “Ik wil in mijn lessen geen slaaf van het boek zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel digitale tools waarmee je leerlingen ook eens op een andere manier kunt laten werken. Woordjes oefenen in spelvorm, begrip toetsen met een kwis. Wel moeten leerlingen in veel gevallen een telefoon of device bij de hand hebben.” Voor alle situaties waarin leerlingen niet zelf een device bij de hand hebben, vindt Lisanne Plickers een interessante mogelijkheid.

Lees hier verder voor het hele artikel

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS