Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Finale Slimste-Huiswedstrijd

Op 15 april 2019 vond op het Jan Arentsz in Alkmaar de finale plaats van de Slimste-Huiswedstrijd. Afgelopen maanden zijn de leerlingen van de tweede klassen van zeven Technasia in Noord Holland de uitdaging aangegaan om het Slimste Huis nog slimmer te maken. Nadat op ieder technasium de beste ideeën waren verkozen, presenteerden de winnaars van deze schoolfinales hun technologische hulpmiddel voor een vierkoppige vakjury.

Opdracht van het Slimste Huis was om een nieuw technisch hulpmiddel te ontwikkelen dat er toe bijdraagt dat ouderen en (andere) hulpbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen. Een hulpmiddel dat niet alleen realiseerbaar en veilig, maar ook betaalbaar moet zijn voor de doelgroep. Om zich te oriënteren op hun opdracht hebben de leerlingen bij de start van het project een bezoek gebracht aan het Slimste Huis in Alkmaar.

Het Stedelijk Dalton College was tijdens de finale goed vertegenwoordigd, twee teams waren afgevaardigd om hun idee te presenteren. De teams van het Dalton hadden de volgende ideeën ontwikkeld: een magnetisch dienblad voor parkinsonpatiënten en een thermometer die de temperatuur van warme dranken in een kopje meet. De leerlingen hebben tijdens de finale zeer goede presentaties neergezet.

De winnaar van de wedstrijd is de planklok die leerlingen van het St. Michaelcollege voor dementerenden hadden ontwikkeld. Deze planklok laat dementerenden middels pictogrammen en geluids- of lichtsignalen weten dat het tijd is voor actie.  De signaleringen kunnen middels een app worden ingevoerd door verzorgenden of familieleden van de gebruiker.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS