Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Speeddate met verschillende beroepen

Op dinsdag 31 oktober hadden de leerlingen uit Skills klas 2 een beroepen avond. Leerlingen moesten zelf mensen uitnodigen om te komen speeddaten. De opkomst was geweldig, namelijk 43 “speeddaters”.
In de 2e klas zitten 90 leerlingen dus dat betekende 1 beroep op +/- 2 leerlingen, ideale situatie natuurlijk!

Er waren verschillende beroepen aanwezig, zo was er een: stratenmaker, bakker, tandarts-assistente, apotheker, fysiotherapeut, politieagent, basisschool meester, make-up artist en ga zo maar door. Om de drie (!) minuten ging er een bel en schoven de leerlingen door naar een volgend beroep om daar in een sneltreinvaart vragen te stellen.

De leerlingen waren in eerste instantie natuurlijk niet blij om in de avond naar school te komen, maar ze vonden het (naar wat ik heb vernomen) uiteindelijk een gezellige en toch wel nuttige avond. De voorlichters vonden het ook leuk om aanwezig te zijn en gaven ons het compliment dat de leerlingen enthousiast en vriendelijk waren.
Op naar een nieuw schooljaar met hopelijk net zo veel enthousiaste ouders/bekenden.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS