Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

STAGE KLAS 2 EN KLAS 3

Maatschappelijke stage klas 3
Binnenkort gaan veel leerlingen van onze school stage doen. De leerlingen van klas 3 zijn het eerst aan de beurt: zij doen op 26, 27 en 28 juni hun maatschappelijke stage. Ruim 200 leerlingen zijn verdeeld over bijna 100 stageadressen.
Vrijwel alle leerlingen hebben inmiddels een stageplaats. De meeste meisjes en jongens hebben zelf een stageadres gevonden, voor de andere leerlingen hebben wij een stageplaats gezocht.
De leerlingen ontvangen rond 19 juni een stagehandboek. Daarin staat vermeld bij welk adres zij stage doen. In het stagehandboek is ook een stagecontract opgenomen. De ouders van de leerlingen wordt verzocht het stagecontract (mede) te ondertekenen, voorafgaande aan de stage. Van de stage maken de leerlingen een verslag, dat wordt opgenomen in hun portfolio.


Snuffelstage klas 2
Begin juli gaan de tweedeklassers op snuffelstage, maandag 1 en dinsdag 2 juli. In tegenstelling tot de maatschappelijke stage mag de snuffelstage “overal” gedaan worden; bij familie, in de buurt, in een winkel of bij een bedrijf… De snuffelstage is bedoeld als opstap naar de maatschappelijke stage een jaar later. Leerlingen leren eens op een heel andere manier door een paar dagen buiten school ervaringen op te doen.
Op dit moment zijn alle tweedeklassers druk bezig een stageadres te zoeken. Uiterlijk 21 juni moeten zij bij hun mentor het stageadres opgeven. Van de stage wordt een verslag gemaakt.
Het verslag moet op woensdag 3 juli klaar zijn, dan worden de stages bij de mentor gepresenteerd.

We wensen alle leerlingen van klas 2 en 3 alvast veel succes met hun stagewerkzaamheden!
De organisatie van de stage is in handen van de heren Heineman en Jambroes.

Klik hier voor alle informatie over de stages inclusief de brieven en formulieren.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS