Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Technasium viert 15 jaar vernieuwend onderwijs

Op dinsdag 17 april vierde de Stichting Technasium haar 15-jarige bestaan. Dit feest vond plaats in Dierenpark Amersfoort. De stichting begon 15 jaar gelden onder leiding van Boris Wanders en had als doel het versterken van vwo dmv het aanbieden van de vakken onderzoeken en ontwerpen. Toen nog het idee om twee aparte vakken te realiseren. Uiteindelijk is het 1 vak geworden, namelijk Onderzoek & Ontwerpen. Met merk Technasium staat nu en er zijn bijna 100 scholen die het concept Techanisum hebben. Met een onderwijsconcept dat recht doet aan de opdracht die we als samenleving hebben om problemen in de toekomst aan te pakken.

Het feest stond voornamelijk in het teken van….de leerlingen! Het eerste gedeelte kregen we een zevental pitches te zien van projecten gemaakt door leerlingen. Bij een aantal onderwerpen was een extern deskundige gevraagd om te reageren op het idee, de oplossing of het ontwerp.

Het tweede gedeelte van de dag, na het eten, bedacht door leerlingen van het Da Vinci College, kregen bezoekers de mogelijkheid om alle producten van leerlingen te zien. In het dierenpark was een route gemaakt die langs alle presentaties ging. Een van de presentaties werd verzorgd door leerlingen van onze school, Robert Cappabianca en Christiaan Koster. Ze lieten zien hoe je dmv een wc filter medicijnen uit het water kan filteren zodat er minder geneesmiddelen in het oppervlaktewater terecht komen.

Al met al een geslaagde dag waarin de Stichting vooral dmv leerlingen liet zien wat er dmv het onderwijs gemaakt, bedacht en onderzocht kan worden als antwoord op alle vragen waar de samenleving nu en in de toekomst meer te maken krijgt.

 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS