Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Viruskennerproject

De afgelopen periode hebben de 2e klas leerlingen O&O meegedaan aan het viruskennerproject. Viruskenner is een wedstrijd voor basisscholen en middelbare scholen om meer te weten te komen over (exotische) virussen. De opdrachtgever is Cirion Foundation, in de persoon van Eric van Gorp, viroloog en infectioloog in het Erasmus MC en initiatiefnemer van de Cirion Foundation.
Net als virussen zijn kennis, bewustzijn en gedrag niet gebonden aan grenzen. Leerlingen gaan in teams aan de slag met de kennis die ze opdoen tijdens het project. De vraag is ‘Hoe wil ik deze kennis overbrengen’. Inhoud, creativiteit en/of innovatie en de sociale impact zijn de pijlers.
Op dinsdag 9 april was de nationale finaledag waarbij de teams van alle scholen met de beste ideeën tegen elkaar pitchten voor een professionele jury. De mooie, bijzondere finaledag werd georganiseerd in het Arminius in Rotterdam.
Vanuit onze school waren er twee teams door naar de finaledag. De pitch van Jolijn, Rosalie, Dinh ging over een zelfgemaakte strip. Zij kwamen met deze oplossing omdat een strip beeldend is en de informatie komt dan over bij alle leeftijden. De pitch van Tom en Carlijn ging over een voorlichtingsfolder in combinatie met een website. Zij hadden deze website en folder in verschillende talen gemaakt.
De pitch van Tom en Carlijn was zo goed, dat zij de presentatie voor alle gegadigden mochten geven en daarmee tot de top 6 behoorden van de ruim 1200 leerlingen die op 20 Technasia hebben meegedaan aan het viruskennerproject 2019. Het project werd afgesloten met de Viruskennerquiz: wie is de Viruskenner van het jaar? Bij deze afsluiting behoorde Carlijn tot de top 3 leerlingen met bijna alle vragen goed. 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS