Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Vrijdag 14 december Paarse Vrijdag!

Vrijdag 14 december was het Paarse Vrijdag. Scholieren van het Stedelijk Dalton College Alkmaar organiseerden op die dag diverse activiteiten rond het thema ‘4 de liefde’. Ze vroegen daarmee aandacht voor gelijkheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren (LHBT-jongeren).

Wethouder Diversiteit, Paul Verbruggen en wethouder Onderwijs, wethouder Elly Konijn-Vermaas woonden die dag in het Stedelijk Dalton College Alkmaar het optreden van Burcak Sikar bij. De Turkse Hengeloër kwam met de hit Divas on the Dance Floor uit de kast. Ook organiseerde een groep leerlingen van het Dalton College zelf nog activiteiten in het thema van Paarse Vrijdag.

In Alkmaar wordt actief deel genomen aan Paarse Vrijdag. Er zijn verschillende scholen die hun eigen bijdrage leveren. Vaak komt dit initiatief bij de leerlingen zelf vandaan, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance). Dat is een groep leerlingen die zich inzet om gelijkheid en veiligheid voor alle leerlingen op school te waarborgen.

Paarse Vrijdag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. Ook in Nederland hebben deze jongeren het nog steeds moeilijk. Vaak worden ze op school gepest of uitgesloten. Daarom is het goed als er meer aandacht voor de LHBT-jongeren komt. (foto: Gemeente Alkmaar)

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS