Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Stagelopen op het Stedelijk Dalton College Alkmaar

 In het kort:

·      Stagemogelijkheden binnen het VMBO, HAVO en VWO

·      Zowel onderbouw als bovenbouw (tweedegraads en eerstegraads gebied)

·      Opleidingsschool (nauwe samenwerking met HvA)

·      Duale stageplekken

·      Daltononderwijs

·      Aantrekkelijk programma voor leerlingen (Dalton Original/Tech/On Stage/Skills)

Op het Stedelijk Dalton College Alkmaar (SCDA) kun je voor bijna alle vakken (geen Zorg & Welzijn) stagelopen. Wij zijn een opleidingsschool en werken nauw samen met de Hogeschool van Amsterdam, en de VU/UVA. Als er plaats is, kunnen studenten van andere opleidingen ook bij ons terecht.

Als opleidingsschool bieden wij interessante faciliteiten voor een stage. Op woensdag is er voor tweede- en hogerejaars studenten een vast OPLIS moment (OPLeiden In de School), waarop jij samen met je medestudenten een verdiepende slag kunt maken in jouw professionele ontwikkeling. Iedere maand volg je een intervisie-, en/of themamiddag waarop jouw leervraag centraal staat. Uiteraard spelen de daltonkernwaarden (zie onze website) hierbij een grote rol.

Wil je nog meer? Dan kun je ook kiezen voor een duaal stagetraject.

Als eerstejaars student ben je iedere donderdag bij ons op school. We starten de dag met een OPLIS-uur en sluiten om 15:30 uur gezamenlijk weer af.

Stagelopen op een Daltonschool… wat verwachten wij van jou?

Uiteraard heb jij voordat je solliciteert onze website al bekeken. Graag ontvangen we je motivatiebrief met je CV op stage@daltonalkmaar.nl . In je motivatiebrief lezen we o.a. waarom je keuze op daltononderwijs is gevallen en wat je bij ons denkt te kunnen leren.

Je hoeft geen ervaring te hebben met daltononderwijs, maar wij gaan er wel vanuit dat je een onderzoekende houding hebt, de handen uit de mouwen steekt en zodoende je stageperiode optimaal benut.   

 Marijke Baten en Rieneke Oosting 

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS