Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

STAGES

Op het Stedelijk Dalton College doen de leerlingen in klas 2 en 3 stage, in klas 2 snuffelstage en in klas 3 maatschappelijke stage.

Snuffelstage

De leerlingen van klas 3 hebben kort geleden hun maatschappelijke stage gedaan. Ook alle leerlingen van klas 2 gaan stage doen: Snuffelstage. En dat gebeurt aan het eind van dit schooljaar: op maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017. De leerlingen ontvangen binnenkort informatie over de snuffelstage. De ouders van de leerlingen wordt de informatie per mail verstuurd.

De leerlingen zoeken zelf een stageadres. In principe is elk stageadres akkoord. Stage mag gevolgd worden mag bij familie of bij bekenden. Het mag bij een winkel zijn, een bedrijf, of een vereniging, een verzorgingshuis, of geheel ergens anders. Voor 30 juni moet het adres waar de snuffelstage gedaan wordt, worden opgegeven bij de mentor.
Van de stage wordt ook een verslag gemaakt. Op woensdag 12 juli worden de stageverslagen in de les bij de mentor gepresenteerd.
Voor vragen over de snuffelstage kunt u contact opnemen met dhr. Johan Jambroes:  jpjambroes@daltonalkmaar.nl

Opgaveformulier stageadres                 Brief voor je stageadres

Informatie ouders                                    Hoe maak je je stageverslag

  

Maatschappelijke stage

De leerlingen van klas 3 hebben eind maart hun maatschappelijke stage gedaan.
Meer dan 200 leerlingen zijn bij een zorgcentrum, een wijkgebouw, een zorgboerderij of een sportvereniging te gast geweest. Of bij een heel andere organisatie. Het doel van de maatschappelijke stage is het helpen van anderen, of dieren, de natuur… Tijdens de maatschappelijke stage doen de leerlingen ervaring op met andere aspecten van de maatschappij en zien ze meer dan alleen maar de dagelijkse lokalen.
Op vrijdag 31 maart werd de maatschappelijke stage afgesloten met de presentatiedag.
Klik hier voor foto’s van de maatschappelijke stage.

De coördinatoren voor de maatschappelijke stage zijn: dhr Heineman (aheineman@daltonalkmaar.nl) en dhr Jambroes (jpjambroes@daltonalkmaar.nl).

Hier vind je de power point presentatie over de maatschappelijke stage 2017.

Lees hier het interview van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een aantal van onze leerlingen over de stage.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS