Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Stages 2020

Op het Stedelijk Dalton College doen de leerlingen in klas 2 en 3 stage: in klas 2 snuffelstage en in klas 3 maatschappelijke stage.

Maatschappelijke stage klas 3

Alle leerlingen van klas 3 lopen dit schooljaar een aantal dagen stage bij een maatschappelijke instelling. Dat kan bijvoorbeeld een zorgcentrum zijn, een wijkgebouw, een dierenasiel, een sportvereniging of bij een heel andere organisatie. Tijdens de maatschappelijke stage doen de leerlingen ervaring op met andere aspecten van de maatschappij en zien ze meer dan alleen maar de schoolbank en de dagelijkse lokalen. Leerlingen mogen de maatschappelijke stage het gehele jaar doen, in de eigen tijd. Denk aan wekelijks training geven aan een voetbalteam. Of meehelpen bij een timmerdorp. Elke zaterdag honden uitlaten voor een dierenasiel enz.
Wordt de stage niet in de eigen tijd gedaan, dan kan het ook onder schooltijd. In dat geval vindt de uitvoering van de maatschappelijke stage plaats op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 juni 2020. Van de stage wordt een verslag gemaakt dat in het portofolio wordt opgenomen.

De leerlingen zoeken zelf een stageadres. Belangrijk: vóór 25 mei moet het zelf gekozen stageadres worden doorgegeven. De leerlingen ontvangen t.z.t. nog een invulformulier ‘maatschappelijke stage’.  

Voor vragen over de maatschappelijke stage kunt u contact opnemen met dhr. Johan Jambroes (jpjambroes@daltonalkmaar.nl) of dhr. Arwin Heineman (aheineman@daltonalkmaar.nl)

Opgaveformulier Maatschappelijke Stage  Informatiebrief Maatschappelijke Stage


Snuffelstage klas 2

Ook alle leerlingen van klas 2 gaan stage doen: snuffelstage. Dat gebeurt in de laatste week van dit schooljaar: op maandag 22 en dinsdag 23 juni 2020. De leerlingen ontvangen later dit schooljaar informatie over de snuffelstage. De ouders van de leerlingen wordt de informatie per mail verstuurd.

De leerlingen zoeken zelf een stageadres. In principe is elk stageadres akkoord. Stage mag gevolgd worden mag bij familie of bij bekenden. Het mag bij een winkel zijn, een bedrijf, of een vereniging, een verzorgingshuis, of geheel ergens anders. Voor 15 juni moet het adres waar de snuffelstage gedaan wordt, worden opgegeven bij de mentor.

Van de stage wordt ook een verslag gemaakt. Op woensdag 24 juni worden de stageverslagen in de les bij de mentor gepresenteerd.

Voor vragen over de snuffelstage kunt u contact opnemen met dhr. Johan Jambroes (jpjambroes@daltonalkmaar.nl)

 

Lees hier het interview van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een aantal van onze leerlingen over de stage.

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS