Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

STAGES

Op het Stedelijk Dalton College doen de leerlingen in klas 2 en 3 stage: in klas 2 snuffelstage en in klas 3 maatschappelijke stage.

Snuffelstage 2018

De leerlingen van klas 3 hebben kortgeleden hun maatschappelijke stage gedaan. Ook alle leerlingen van klas 2 gaan stage doen: Snuffelstage. En dat gebeurt aan het eind van dit schooljaar: op maandag 9 en dinsdag 10 juli 2018. De leerlingen ontvangen binnenkort informatie over de snuffelstage. De ouders van de leerlingen wordt de informatie per mail verstuurd.

De leerlingen zoeken zelf een stageadres. In principe is elk stageadres akkoord. Stage mag gevolgd worden mag bij familie of bij bekenden. Het mag bij een winkel zijn, een bedrijf, of een vereniging, een verzorgingshuis, of geheel ergens anders. Voor 29 juni moet het adres waar de snuffelstage gedaan wordt, worden opgegeven bij de mentor.

Van de stage wordt ook een verslag gemaakt. Op woensdag 11 juli worden de stageverslagen in de les bij de mentor gepresenteerd.

Voor vragen over de snuffelstage kunt u contact opnemen met dhr. J. de Boer: jdeboer@daltonalkmaar.nl

Maatschappelijke stage

Alle leerlingen van klas 3 lopen tijdens hun schoolloopbaan een aantal dagen stage bij een maatschappelijke instelling. Dat kan bijvoorbeeld een verzorgingshuis zijn, een wijkgebouw, een dierenasiel, een sportvereniging of bij een heel andere organisatie. Tijdens de maatschappelijke stage doen de leerlingen ervaring op met andere aspecten van de maatschappij en zien ze meer dan alleen maar de schoolbank en de dagelijkse lokalen. De uitvoering van de maatschappelijke stage vindt dit schooljaar van 27 t/m 30 maart plaats.

De leerlingen kunnen in eerste instantie zelf een stageadres zoeken. Belangrijk: vóór 9 maart moet het zelf gekozen stageadres worden doorgegeven. Dat doet de leerling door middel van het invulformulier ‘maatschappelijke stage’ dat zij op hun schoolmail hebben ontvangen. Dit formulier wordt ingeleverd bij de mentor of bij de stagecoördinatoren.

Voor vragen over de maatschappelijke stage kunt u contact opnemen met dhr. Arwin Heineman (aheineman@daltonalkmaar.nl) of dhr. Jeroen de Boer (jdeboer@daltonalkmaar.nl).

  

 

Lees hier het interview van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een aantal van onze leerlingen over de stage.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS