Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

STAGES

Op het Stedelijk Dalton College doen de leerlingen in klas 2 en 3 stage, in klas 2 snuffelstage en in klas 3 maatschappelijke stage.

Snuffelstage
Aan het eind van het schooljaar lopen de leerlingen van de tweede klassen hun snuffelstage. De definitieve data voor deze stagedagen worden later nog bekend gemaakt. Wanneer er meer informatie bekend is zal deze hier verschijnen. Daarnaast worden ouders ook nog per e-mail op de hoogte gesteld.

Voor vragen over de snuffelstage kunt u contact opnemen met dhr. Jeroen de Boer (jdeboer@daltonalkmaar.nl).

Maatschappelijke stage
Alle leerlingen van klas 3 lopen tijdens hun schoolloopbaan een aantal dagen stage bij een maatschappelijke instelling. Dat kan bijvoorbeeld een verzorgingshuis zijn, een wijkgebouw, een dierenasiel, een sportvereniging of bij een heel andere organisatie. Tijdens de maatschappelijke stage doen de leerlingen ervaring op met andere aspecten van de maatschappij en zien ze meer dan alleen maar de schoolbank en de dagelijkse lokalen. De uitvoering van de maatschappelijke stage vindt op 27 tm 30 maart, dit schooljaar plaats.

De leerlingen kunnen in eerste instantie zelf een stageadres zoeken. Belangrijk: vóór 9 maart moet het zelf gekozen stageadres worden doorgegeven. Dat doet de leerling door middel van het invulformulier ‘maatschappelijke stage’ dat zij op hun schoolmail hebben ontvangen. Dit formulier wordt ingeleverd bij de mentor of bij de stagecoördinatoren.

Voor vragen over de maatschappelijke stage kunt u contact opnemen met dhr. Arwin Heineman (aheineman@daltonalkmaar.nl) of dhr. Jeroen de Boer (jdeboer@daltonalkmaar.nl).

  

Maatschappelijke stage

De leerlingen van klas 3 hebben eind maart hun maatschappelijke stage gedaan.
Meer dan 200 leerlingen zijn bij een zorgcentrum, een wijkgebouw, een zorgboerderij of een sportvereniging te gast geweest. Of bij een heel andere organisatie. Het doel van de maatschappelijke stage is het helpen van anderen, of dieren, de natuur… Tijdens de maatschappelijke stage doen de leerlingen ervaring op met andere aspecten van de maatschappij en zien ze meer dan alleen maar de dagelijkse lokalen.
Op vrijdag 31 maart werd de maatschappelijke stage afgesloten met de presentatiedag.
Klik hier voor foto’s van de maatschappelijke stage.

De coördinatoren voor de maatschappelijke stage zijn: dhr Heineman (aheineman@daltonalkmaar.nl) en dhr Jambroes (jpjambroes@daltonalkmaar.nl).

Hier vind je de power point presentatie over de maatschappelijke stage 2017.

Lees hier het interview van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een aantal van onze leerlingen over de stage.

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS