Alkmaars Scholieren Debat 2021 gewonnen!!

Woensdag 1 december heeft ons debatteam de eerste prijs gewonnen van het Alkmaars Scholieren Debat 2021. Het was alweer de zesde editie van deze debatwedstrijd voor Alkmaarse scholieren en de derde keer dat het Dalton de hoofdprijs pakte. Dit hebben we gedaan met een prachtig aantal van 65 punten, het Murmellius Gymnasium werd tweede met 47 punten. Verder deden nog mee het PCC Lyceum en het Jan Arentsz, de winnaar van vorig jaar.  

Ons team bestond uit Marjolein, Jette, Britt, Carlijn, Fee, Gijs, Fiona, Job, Yorben en Jip. De wedstrijd vond door Coronamaatregelen ook dit jaar jammer genoeg niet plaats in het stadhuis aan de Langestraat, maar in de Letterbak. Er waren drie  rondes, waarvan één ronde stellingen bevatte die pas tijdens de wedstrijd bekend werden gemaakt. Deze ronde werd ook samen met Alkmaarse raadsleden gedaan. We moesten alles uit de kast halen, maar ook door deze ronde zijn we goed heen gekomen! Onze stellingen gingen o.a. over straatintimidatie, lachgas, stemwijzers en beperkingen voor ongevaccineerden. 

Wat nog wel leuk is om even te vertellen is dat we enorm positieve feedback van de jury hebben gekregen. Volgens de jury zijn wij er bij de tweede en derde ronde echt uitgesprongen, waarbij wij verschillende bonuspunten hebben gekregen, o.a. voor het beste slotpleidooi in de laatste ronde. 

Wij zijn heel trots op hoe we gepresteerd hebben en hoe het is gegaan. Als laatste nog een speciaal bedankje voor het resterende deel van ons debatteam dat op school vanaf een scherm heeft meegekeken en een bedankje voor meneer Sanders, die ons heeft begeleid en geholpen en die zich zo hard inzet voor ons debatteam. Ik vond het geweldig en kijk al uit naar volgend jaar! Nu op naar het Dalton Debat Festival in januari en Het Lagerhuis in februari. 

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top