Erasmusproject Human Rights met Portugal in Nederland

Van zondag 3 april tot en met donderdag 7 april hebben de leerlingen van onze Portugese partnerschool uit Carregal do Sal Nederland bezocht. Dit bezoek vond plaats in het kader van het Erasmusproject Human Rights dat we dit schooljaar organiseren voor de leerlingen van 4 havo en 4 vwo. We hebben deze week dus allerlei activiteiten gepland rondom het thema mensenrechten. 

Op maandag startten we op school met kennismakingsactiviteiten en een workshop van Amnesty. 's Middags volgde een stadswandeling door het centrum van Alkmaar. Op dinsdag reisden we af naar Amsterdam voor een bezoek aan het Scheepvaartmuseum en het Anne Frank Huis. Woensdagochtend is de film Flee bekeken in het filmhuis en de rest van de dag hebben onze leerlingen hun buddy meegenomen naar bijvoorbeeld het AZ-stadion, het strand, een typisch Nederlandse verjaardag of naar de bowlingbaan. Op de laatste dag van het project kwam Arjan Erkel vertellen over zijn ervaringen als gegijzelde medewerker van Artsen Zonder Grenzen en werden er creatieve workshops gedaan in Hal 25 waarna een feestelijke afsluiting met ouders, docenten en medeleerlingen volgde. 

Het was een top week! De leerlingen hebben gedurende alle activiteiten enthousiast meegewerkt en geïnteresseerd vragen gesteld. We zijn ontzettend trots op ze. 

 

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top