Excursie gemeentehuis Alkmaar

Maandag 29 november. De eerste dag met nieuwe coronamaatregelen, maar ook de dag dat de excursie naar het gemeentehuis van Alkmaar gepland stond. Na spoedoverleg op de vroege ochtend kon de excursie gelukkig toch doorgaan. Mondkapjes op en afstand houden dus, hoewel dat laatste niet echt nodig bleek in een vrijwel leeg stadhuis.

Echter wel aanwezig waren een raadslid, een gastdocent en een vriendelijke bode die thee en koffie kwam brengen. In de prachtige raadszaal van het stadhuis van Alkmaar ging het veel over de nieuw te vormen buurgemeente Dijk en Waard en leerden de leerlingen veel over lokale politiek. Ook handig aangezien van het Alkmaarse contingent leerlingen een deel bij de aankomende raadsverkiezingen in maart mag stemmen. 

 

Vervolgens werd een rollenspel gespeeld waarin leerlingen wethouders speelden, maar ook gemeenteraadsleden van fictieve partijen als ‘rozenrood’ en ‘vrijblauw’. Coalities werden gesmeed, amendementen werden ingediend en moties aangenomen en verworpen. Het aanwezige raadslid vertelde onder de indruk te zijn van de kennis en verbale vaardigheden van de leerlingen, die zelf genoten van wat wellicht voorlopig de laatste buitenschoolse activiteit zou kunnen zijn.

 

Kortom een mooie dag en hopelijk nog voor de aankomende raadsverkiezingen te herhalen met meer groepen!

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top