Get fit for a greener world!

Voor het Erasmus+-project met het onderwerp “Green, Health & Sustainability” waren we uitgenodigd om deel te nemen aan een uitwisselingsweek bij 1e Gymnasio Agios Nikolaos op Kreta in Griekenland. Samen met leerlingen uit Spanje, Oostenrijk en de Griekse gastschool werkten leerlingen uit klas 3 mee aan dit project. Tijdens deze uitwisselingsweek hebben onze leerlingen meer geleerd over natuur, cultuur, milieukwesties en een gezonde levensstijl. 

Activiteiten tijdens het project waren onder andere een kookworkshop, het aanleggen van een schooltuin, sportactiviteiten zoals zwemmen, volleyballen en Griekse dans. Ook waren er excursies naar Spinalonga en een wandeling door de Kritsa-kloof. 

Onze leerlingen verbleven tijdens het project in Griekse gastgezinnen. Op deze manier hebben ze de cultuur en de gastvrijheid van de Grieken op de best mogelijke manier kunnen ervaren. Het was een geweldige week voor de leerlingen en de docenten. We kijken uit naar de voortzetting van dit project in Oostenrijk, Spanje en Nederland. 

Dit project wordt gefinancierd door Erasmus+, een organisatie van de Europese Unie. 

De partnerscholen in dit project zijn:
MS St. Agatha, Oostenrijk
IES Monegros, Spanje
1e Gymnasio Agios Nikolaos, Griekenland
Stedelijk Dalton College Alkmaar, Nederland

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top