Leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar winnen innovatieprijs Bouwend Nederland 2022

In een spannende (online) finale van Koninklijk Bouwend Nederland hebben de leerlingen Terence, Stijn, Renée en Jinte van het Stedelijk Dalton College Alkmaar de innovatieprijs 2022 gewonnen met hun oplossing voor een regionaal Deltaplan.

Deze oplossing is bestemd voor de binnenstad van Alkmaar waar op 18 juni 2021 de rioolbuizen het overtollige regenwater tijdelijk niet konden verwerken. Hierdoor vonden overstromingen o.a. binnen het ziekenhuis plaats. Zeer onwenselijk natuurlijk maar gezien de te verwachte klimaatveranderingen ook een realistisch toekomstbeeld.

De opdracht was: ‘Zoek hiervoor een oplossing’. De oplossing werd gevonden in het creëren van een overstort van regenbuien in de kruipruimtes van gebouwen in de binnenstad van Alkmaar. Aan deze oplossing zitten haken en ogen waardoor de jury in eerste instantie niet overtuigd was van de overwinning maar nadat de leerlingen in een korte pitch een korte demonstratie gaven, middels een 3D geprint model, raakte ook de jury overtuigd: de leerlingen van het Stedelijk Dalton College hadden gewonnen.

Opdrachtgever K. Dekker bouw, vertegenwoordigd in de persoon van Jeroen van Velzen, had de leerlingen in het voortraject wegwijs gemaakt in het functioneren van ons rioolsysteem. Mede hierdoor konden leerlingen zeer gedegen een aanpak ontwikkelen.

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top