Paarse Vrijdag op het Dalton

Vrijdag 10 december was Paarse Vrijdag weer een groot succes! In de ochtend werden gelukspoppetjes (elk een eigen betekenis) en regenboogschmink uitgedeeld. De rest van de ochtend gaven sommige regenboogclubleerlingen les aan de 1e en 2e klassen. En in de 1e pauze van de onderbouw en bovenbouw werden er nog meer gelukspoppetjes, regenboogschmink én plak-tattoo's uitgedeeld. 

Daarnaast was er een daltonuur voor alle leerlingen die willen praten over lhbti+ gerelateerde onderwerpen. Ik had een groep van 35 leerlingen, waarvan er 5 waren die tegen Paarse Vrijdag waren. Met hen ben ik in gesprek gegaan: iedereen staat gelijk, ook jij als hetereo! Vandaar ook de hetero vlag + poster. Na dit gesprek was de woede weg: onbegrip maakt soms boos en daar is dit een voorbeeld van. 

Na dit gesprek vertrokken de leerlingen tevreden en de rest van de leerlingen in het daltonuur ging met elkaar in gesprek: 1e t/m 6e klassers! Het meest mooie eraan: er waren een paar kinderen die nog “in de kast zijn” en hulp kregen van andere leerlingen om erover te praten. Er ontstonden nieuwe vriendschappen.

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top