RC Cup met klas 3 T&T

In periode 3 hebben we met klas 3 T&T gewerkt aan de RC Cup. De leerlingen bereidden zich als Formule 1 team voor op een wedstrijd tegen andere scholen met elektrische radiografisch bestuurbare raceauto’s.

De teams bestaan uit coureurs, monteurs, designers en teamleiders. De teamleiders leiden het team. De designers ontwerpen een logo, de kap en de kleding van het team. Er is sponsorgeld opgehaald en nagedacht over hoe ze nog meer geld kunnen ophalen. Dit geld is nodig om de auto te repareren, om teamkleding te laten maken en voor eventuele andere kosten. De coureurs en monteurs hebben zich helemaal verdiept in de auto zelf. De race vond vrijdag 13 mei plaats op het circuit van MACH in Heemstede. 

Ons team bestaande uit Rishi, Kaz, Enzo en Yuran behaalde een verdienstelijke tweede plaats na drie races. Het is dat de kap los raakte van het chassis in de laatste race, anders waren we op de eerste plaats geëindigd. Het mocht de pret niet drukken, het was een leuke ochtend en voor mij was het zeker geen straf om vanaf de tribune in het zonnetje de races te volgen.

Groet klas 3 T&T en Harry Hoving

Veel dank aan Orlando die het vlak voor de race nog voor elkaar kreeg om de helemaal leeggelopen accu’s weer aan de praat te krijgen. Zonder jouw hulp was het zeker niet gelukt!

 

Groet klas 3 T&T en Harry Hoving

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top