Scholieren Dalton College verrassen buurtbewoners

Met boodschappenkarren gevuld met verrassingstassen gaan leerlingen van het Stedelijk Dalton College door de wijk. De school deelt kerstpakketten uit aan mensen in de buurt die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Gonda heeft conciërge Theo de Jong met de actie geholpen. Zij bezorgt weekbladen, staat achter de bar van Mare Nostrum en kent zo’n beetje iedereen in de buurt. ,,Zij weet precies wie het moeilijk heeft, dus zij heeft me adressen gegeven’’, zegt De Jong. De kinderen gaan met kerstmannenmutsen op langs de adressen en bellen aan.

Feestmaaltijd

Het is voor het eerst dat het Dalton College deze kerstactie doet. ,,Dit moeten we vaker doen’’, vindt Jong. De buurtbewoners krijgen ingrediënten voor een Indiase feestmaaltijd. Het recept zit erbij. De Jong: ,,Diezelfde tassen krijgen onze personeelsleden als kerstpakket. We hebben er gewoon flink wat extra besteld.”

Voor de bewoners is het een verrassing. ,,Soms denken mensen dat we iets willen verkopen. Of dat ze ergens moeten tekenen’’, zegt Evelien uit havo 4, die met Nikki, Yara en Rover op pad is. ,,Dan zeggen we: nee, u krijgt het gewoon van ons, het is een cadeau.’’ Ze vindt het leuk om te doen. ,,We maken mensen blij.’’

Als laatste krijgt Gonda Slomp ook een tas. Ze is verbaasd. ,,Ik heb mezelf toch echt niet op die lijst adressen gezet.’’ De Jong lacht: ,,Jij krijgt hem ook niet omdat je arm bent, maar omdat je zo’n geweldig mens bent voor de buurt.’’

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top