Wiskundetoernooi

Wiskundetoernooi Radboud Universiteit op vrijdag 23 september 2022:              

Het is heel vroeg in de ochtend en wij zitten met zijn zessen in de trein richting Nijmegen. Gelukkig heeft iedereen een boek of mobieltje bij zich om de lange reis een stukje sneller te laten verlopen.
Ties Blokker uit 6A en Shenoa Boelhouwers, Britt Jorna, Jinte Rootring en Tim Tijssen uit 5A zijn de toppertjes die onze school vertegenwoordigen. Er zijn 100 teams van verschillende scholen van heel Nederland.

Rond half tien zijn we daar. De ontvangst en de organisatie is heel goed maar toch was het spannend. De eerste ronde, de Estafette, begon om 11:00 uur en dat ging best goed. Iedere docent moest een andere team surveilleren. Het was een geweldige samenwerking tussen de leerlingen van elk team. Ik vond het prachtig om te zien hoe ze elkaar hielpen, van ideeën verwisselden en elkaar verbeterden.

Hierna kwam natuurlijk het belangrijkste deel van de dag, de lunch. Vervolgens begint de middagwedstrijd genaamd Sum of Us. Hierin staat een maatschappelijk relevant thema centraal. Het thema van dit jaar was max-plus algebra. En voor de docenten was een lezing op de programma. Uiteindelijk was de score van ons team niet zo geweldig maar de leerlingen hebben een hele leuke wiskundige dag gehad.

 Afsaneh Slot-Nobakhti

 

<
Stedelijk Dalton College Alkmaar   •   Arubastraat 4, 1825 PV Alkmaar   •   T. 072 562 5000   •   info@daltonalkmaar.nl
Top