Contact Zoek Menu

Contact

Stedelijk Dalton College Alkmaar
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar
T: 072 - 56 250 00
info@daltonalkmaar.nl

Het boekenpakket

Voor de studie van uw kind zijn uiteraard leermiddelen (boeken, licenties ed.) nodig. Deze boeken worden gratis door de school verstrekt. Uiteraard is de leerling verantwoordelijk voor het in goede staat inleveren van de gebruikte boeken. Daarom heeft de directie van de school met instemming van de medezeggenschapsraad, waarin ook de ouders zijn vertegenwoordigd, besloten, ter verrekening van eventuele schade, bij inschrijving van uw kind een eenmalige borg van € 100,- te vragen.

Bij uitschrijving ontvangt u dit bedrag, eventueel verminderd met de schade, retour. Als de schade in enig leerjaar boven de 50 euro uitkomt, worden ouders hierover geïnformeerd.

Als ouders het borgbedrag niet willen of kunnen betalen is dit geen reden om een leerling niet in te schrijven. Als de deelnameovereenkomst eenmaal is getekend, gaat de school ervan uit dat er ook wordt betaald.

De Minister van Onderwijs heeft vastgesteld welke boeken wel en niet onder de gratis verstrekking vallen.  Sommige leermiddelen, die nuttig zijn voor de hele schoolloopbaan, zoals een atlas en woordenboeken, vallen niet onder deze regeling. Andere duurzame leermiddelen, zoals een Chromebook of een grafische rekenmachine, moeten ook voor eigen rekening worden aangeschaft.

 

Stedelijk Dalton College Alkmaar    •    Arubastraat 4    •    1825 PV  Alkmaar    •    T: 072 - 56 250 00    •    info@daltonalkmaar.nl
Nederlandse Dalton Vereniging Technasium Van der Meijcollege Samenwerkingsverband Sovon
Created by Trefnet   •   Powered by SHARK CMS